Geeft u de tijd om te ondernemen!

06-53734799     info@mangodienstverlening.nl

17-11-2017 - De ondernemer en zijn auto van de zaak

Een ondernemer met een auto van de zaak loopt tegen diverse fiscale vraagstukken aan. Er zijn verschillende voordelen aan een auto van de zaak, maar er zitten uiteraard ook haken en ogen aan. Voor de omzetbelasting doen zich weer andere vragen voor dan bij de inkomstenbelasting. Als adviseur wilt u hem of haar behoeden voor te veel kosten en wijzen op financieel voordeel.Klik hier en lees meer

03-08-2017 - Samenwerken

Samenwerken, daar ligt mijn kracht.......

Vanuit mijn opleidingen en ervaringen vanuit de jeugdzorg en de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking ben ik mij bewust van de kracht van samenwerken. De type werkzaamheden en het werkveld zijn wellicht veranderd:

- Van jongeren naar ondernemers

- Van gedragsproblemen naar stress en volle agenda's

Maar: ik luister en ik ben nog steeds geïnteresseerd in u als ondernemer en in uw bedrijf. Ik werk liever met elkaar in plaats van voor elkaar. Samenwerken daar ligt mijn kracht. 

Ik geef u de tijd om te ondernemen en de ruimte om te ontwikkelen. Dit vind ik mooi aan mijn werk. Dit maakt Mango Dienstverlening uniek!


12-07-2017 - De School voor Ondernemers

Wekelijks interviewt "De School" een inspirerende ondernemer!  Deze week een mini interview met Ilse Broekman van Mango Dienstverlening:


1. Hoe lang zijn jullie hier gevestigd?

Ik ken “de school” vanaf het eerste uur vanuit mijn voormalige werkgever. Sinds maart dit jaar ben ik begonnen met Mango Dienstverlening en zat ik dus direct op het juiste adres, de inspirerende mensen van “de school” helpen mij met ondernemen en ik help hen met de financiële administratie. Ik ben hier dan ook met enige enthousiaste regelmaat te vinden.


2. Wat is het grootste voordeel in gebruiksgemak van de werkruimte?

Een grote open werkruimte met ruime bureaus en goede stoelen om prettig te werken. Daarnaast de mogelijkheid om gebruik te maken van vergaderruimtes. De heerlijke koffie zorgt voor extra gebruikerscomfort en prettige gesprekken.


3. Wat vind je van de sfeer?

Top! Er wordt gelachen, samen geluncht en hard gewerkt. Men staat open voor elkaar en helpt elkaar waar mogelijk.


4. Wat maakt het een fijne werkplek voor jou en het bedrijf?

De actieve werksfeer en inspirerende mensen waarbij ik advies kan vragen. Zo’n vangnet met meningen en adviezen zorgt ervoor dat je net wat verder durft te kijken.

09-10-2017 - Minimumuurtarief voor zzp'ers

Maaltijdbezorgers, schoonmakers en andere zzp'ers die tegen een te laag tarief werken, worden niet meer als zelfstandige gezien. Het nieuwe kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie komt met een minimumuurtarief voor zzp'ers. Wie minder verdient, is geen zelfstandige. Klik hier en lees meer:19-09-2017 - Nihilaangiften

De Belastingdienst stuurt deze maand een brief aan ondernemers die minimaal één jaar geen btw aan de Belastingdienst hebben afgedragen of in aftrek hebben gebracht.

Na één jaar lang nihilaangiften te hebben ontvangen, gaat de Belastingdienst ervan uit dat de onderneming is gestopt.

Bron: Belastingdienst


18-09-2017 - 10% kleine ondernemers besteedt administratie volledig uit.

De meerderheid van de zzp’ers en kleine ondernemers (89%) houdt de boekhouding zelf bij. De helft schakelt hierbij incidenteel de hulp van een boekhouder in. Dit blijkt uit onderzoek van International Card Services (ICS) onder ruim 500 Nederlandse zzp’ers en ondernemers met maximaal 20 werknemers. Lees hier meer:


26-07-2017 - Auto zakelijk of privé?

Heb jij je auto zakelijk gekocht, terwijl je meer belasting had kunnen besparen als je de auto privé had gekocht? Of is het bij jou misschien precies andersom? Kijk hier wat voor uw situatie het beste is:


13-07-2017 - Reiskosten

Op de fiets naar de klant? Als ondernemer mag je 19ct. rekenen! Lees hier alles over zakelijke vervoerskosten:

https://www.belastingdienst-aangiftehulp.nl/uw-auto/reiskosten-voor-ov-taxi-fiets